keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Tuotoksia marraskuu 2016-tammikuu 2017 ja 2016 langanjalostusmäärä!

Heippa!

Hiukan viivästyi tänne postaaminen. Piti jo aiemmin tulla raportti tekemään vuonna 2016 jalostamani langan määrästä, mikä se sitten lopulta oli. Punnitsin aina valmistuneet neulomukset/virkkuutyöt ja näistä noin 140g oli sukkapari, jonka aloitin 2015 viimeisinä päivinä ja tämän lisäsin kuitenkin 2016 valmistuneisiin. Lukemia:

Koko vuonna jalostin (neuloen tai virkkaamalla) lankaa 12kg 939g, eli melkein 13kg!

Tekeleitä valmistui 116kpl, joista esimerkiksi 61 olivat sukkapareja ja 14 erikokoisia huiveja, useimmiten kolmiohuiveja. Lapasia tein 6 paria ja isompia kirjoneuletöitä oli kaksi polvimittaista sukkaparia tuolla villasukkamäärässä. Lisäksi monenmoisia muitakin luomuksia tuli tehtyä niitä nyt kaikkia tähän listaamatta. Huvittaa kun tuntui monesti viime vuonna etten tekisi tarpeeksi, en saisi tarpeeksi asioita aikaiseksi ja kuitenkin luomuksia on valmiiksi asti putkahdellut 116.. :D Vuonna 2017 aion päihittää nämä lukemat!

Seuraavaksi kuvia viimeaikoina valmistuneista..
Joku hirveä feeveri tuli tehdä virkattuja kannellisia koreja. Kehittelin mallin omasta päästä ja askartelin koriin aina pohjankin pahvista. Tässä lahjaksi ystävälleni menneet kori ja säärystimet/ranteenlämmittimet, miten hän nyt noita tahtookaan käyttää. Tuo Ville-langan keltainen on kyllä omaa silmääni kovasti miellyttävä värisävy. Lisäksi nyt ensimmäistä kertaa neuloin Villestä ja se oli oikein mukavan toimivan oloinen lanka. Tarvitsin kaikki itsehillintäni rippeet, etten tarttunut Lankamaailman Ville-lankojen tarjoukseen.. :D


Näissä valitettavasti valo oli huono. Paketoin pimeään aikaan nämäkin lahjaksi menneet joten joudumme hämäriin kuviin tyytymään. Kyseessä on valepalmikolliset kirjavat säärystimet, joissa on Adlibriksen raitalankaa ja yksiväristä pistaasipähkinän vihreää. Hassu tuo pahvinsuikale kun juuri olin askarrellut pahvista.. :D

Ville-langan lopuista vauvalle lapaset.. Harmittaa ettei lankaa ollut enempää, koska olisin mielellään tehnyt vielä pari-kolme senttiä lisää vartta näihin.

Itselleni 6-säikeisestä Regiasta ja Adlibriksen pistaasipähkinän vihreästä Olgasukat. Tykkään tästä mallista kun se on kaikessa yksinkertaisuudessaan kivan näköinen raitalangan kanssa. :)

Yritykseni käsityöpalveluiden sivuilla olleen villasukka-arvonnan voittajalle lähti nämä sukat hänen lempiväreissään ennen joulua. Sain iloista palautetta, mikä tietysti on mukavaa. :)

Lähipiirini luontaishoitolan asiakkaiden käyttöön tilauksesta perussukkia taasen. Nyt pienemmissä kokoluokissa.

Tarkoituksella noissa vihreissä on kahta sävyä. Kaikki 7-Veljestä.

Piti nopsaan loppuvuodesta keksiä jotain punaista meidän keittiön pöydälle ja kyhäilin parinlaisesta paksusta punaisesta langasta tuon alusen kynttilälle.

Puhelimeni vaihtui ennen joulua ja yht'äkkiä ei ollutkaan suojakuoria tähän uuteen malliin. Nopeasti virkkasin Novitan Tennessee-puuvillalangasta tuollaisen yksinkertaisen kännykkäpussin. Kuvassa kännykkä ei ole siellä kokonaan, tarkoituksella jätin sen näkyviin. :)

Isälle piti jotain omituista keksiä joululahjaksi ja virkkasin kattilan. Kyllä, kattilan. :D Ihan omasta päästä malli tähän ja lankana oli Adlibriksestä hommaamaani merseroitua puuvillaa ja valkoista Ipana-akryyliä. Pohjan tein sisälle pahvista.

Ystävälleni joululahjaksi tein rivakkaan nämä nilkkasukat Isoveli-langasta. Vilukissalla onkin näille varmasti käyttöä. :) Oli mukava käydä hänen luonaan kylässä joulun jälkeen kun hänellä oli jaloissaan minun aiemmin tekemäni sukat ja ne näyttivät tosi hyviltä. Tuli sellainen "Jee!"-olo. :)

Näistä langoista putkahtaneita luomuksia nähtiinkin tuossa yllä jo. Tämä on muuten minun projektikori, tuolla on pikkupussukassa tarpeellisimmat välineet (mittanauha, sakset, parsinneula, silmukkamerkkejä ym) ja tarpeen mukaan mahtuu useampikin projektilanka koriin mukaan. Sopii sisustukseenkin, kiitos äidille tästä korista. :)

Eilen järjestelin isointa lankalaatikkoani ja tässä hieman siitä kuvia, tässä laatikossa on pääosin 7-Veljestä -lankani ja Adlibriksen Wool -langat. Myös kanervaista Janne-lankaa löytyy ehkä 150g verran. Monille näistä 7-V -langoista löytyy lisäkeriä samoissa sävyissä, eivät kaikki mahtuneet tänne laatikkoon. Lisäksi taitaa olla nelisen pientä laatikkoa muita lankoja tuolla jemmassani.


Tämä onkin jo tämän vuoden puolella valmistunut. Mittojen mukaan tilauksesta tehty kännykkäpussi, tuossa kuvassa on vain kokoa havainnollistamassa isännän puhelin, ei ollut hänelle tämä pussi tulossa. Merseroitua puuvillaa kaksinkertaisena 3mm virkkuukoukulla ja paikallisesta käsityöliikkeestä haettu nappi.


Tämä onkin jo kauemman aikaa sitten valmistunut ja uuden kotinsa löytänyt, marraskuussa tein tilauksesta punaisen lämpimän hartiahuivin. Tässä kuvassa se on kaksin kerroin, oli hieman haasteellinen kuvattava. Adlibriksen Wool-lankaa kirkkaan punaisena. Yksityiskohtana pari hyvinkiinnitettyä virkattua kukkaa ja muutenkin huivin malli on omasta päästä tuotettu. :)

Ja taas virkattu kori. Kyllä näitä tulikin tehtyä. :D Kaksinkertaista Adlibriksen raitalankaa (Socki), malli omasta päästä ja pohjan askartelin pahvista ja päällystin sen koristepaperilla. Jouluna tässä meni ihan kivasti suklaata ja teetä vastaanottajalle.


Tosiaan yritykseni käsityöpalvelut ovat Facebookissa ja monipuolisen yritykseni kotisivut ovat: http://www.tmimerilyra.fi/.

Jännä nähdä mitä alkanut vuosi tuo tullessaan! :) Kovasti on jo tekeillä kaikenlaista ja päättelyä/viimeistelyä pelkästään jo odottaa neljä sukkaparia tältä tammikuulta. Myyntituotteiden valmistusbuumi nyt meneillään!

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei sinä, joka halajat kirjoittaa anonyymisti, en suosittele sitä edes kädenlämpöisesti. Pyydän nöyrimmiten sinua, kommentoijaa, kuittaamaan kommentin tunnistettavalla nimellä/nimimerkillä. :)