lauantai 18. heinäkuuta 2015

Värikkäitä sukkia ja pari "klassikkoa"

Hehei!

Kova uudistuksen tarve iski tämän näperrysbloginikin tiimoilta (MARSUMAYHEM -lemmikkiblogini on paljon aktiivisempi kuin tämä) ja ryhdyinkin kahvin siivittämänä tuumasta toimeen.  Osittain jonkin verran itseäni häirinnyt, kuinka tämä blogi on ollut aina niin hiljainen.. Olen postaillut vain valmistuneista töistä kuvia eikä oikeastaan paljoa muuta. Itse rakastan seurata muiden neulomus/virkkausblogeja ja niistä johtuen on kovasti alkanut kutkuttaa omaan blogiin laajemman sisällön luominen.

Aloitetaan tällä kertaa pienestä kierrätysideastani. Todella monilla "neuloosia" sairastavilla ihmisillä on käytössään jämälankojen säilytystä varten isoja ja esteettisesti viehättäviä lasipurkkeja. Osa sellaisia vanhanaikaisen maitotonkan mallisia, mutta kauttaaltaan lasisia, jossa lankojen värikirjo pääsee oikeuksiinsa. En nyt yht'äkkiä päässyt lasipurkkiostoksille, mutta keksin, että keittiön kaapissani oli luomua kookosöljyä lasipurkillinen aivan juuri loppumassa. Siispä vielä jämät sivelin ihoani kosteuttamaan, puhdistin purkin ja hinkkasin etiketin pois ja tadaa! Nyt on pienelle sohvapöydälleni sopivan kokoinen koriste valmis ja jämät saavat olla näytillä. :D

   

Sitten saavatkin vuoronsa sukat. Olen tässä kilkuttanut sangen äänettömiä bambuisia sukkapuikkojani viimeaikoina kuin vähintäänkin kroonista neuloosia sairastava ihminen ja yksi tuotoksistani oli nämä alla näkyvät, värikkäät sukat. Minulla oli jo mielessä, että ne olisivat tietylle ihmiselle menossa, mutta kummastelin suuresti kuinka näistä tulikin kokoa n. 38 kun 36 on sen ihmisen jalan koko jota alunperin ajattelin näitä tehdessäni. Tuossa sitten maanantaina minulla kävi täällä ensimmäistä kertaa kylässä eräs ystäväiseni ja hän totesi nämä sukat nähdessään, että hän todellakin haluaa ne! :D Kuinka ollakkaan, hänen jalkansa on siinä 38 kieppeillä ja sukat löysivät kodin kahvivieraani luota! :D Kyseinen ihana naisihminen laittoi kuvaviestin äidilleen kotiuttamistaan sukista ja ei aikaakaan kun hänen äitinsä toivoi itselleen samanlaisia "karkkisukkia". Siispä puikot heilumaan vaan ja alla ovatkin nämä mainitut:


Kokoa 40 ja resoria tein varteen hiukan ylimääräistä, koska nämä menivät unisukkatarkoitukseen henkilölle, jolla on hieman levottomat jalat öisin. Todennäköisesti pysyvät jaloissa paremmin, ainakin itse uskon niin. :)


Langat 7-Veljestä Sateenkaari, fuksia ja keltainen. 

Halusin vielä vanhoja tiedostoja kaiveltuani julkaista uudemman kerran kuvat ensimmäisistä  tekemistäni kirjoneulesukista, koska näistä neljän vuoden takainen postaus on jotenkin mennyt huonoksi jo ja kuvat ovat menneet minimaalisiksi. Tässä siis uudemman kerran kuvia näistä sukista isompina. 


Suurimman osan kuvioista suunnittelin itse ruutupaperille.


 Laitoin myös aivan tuohon sukan kärkeen etanoita ja varressa on mielestäni ihan söpöjä rusettejakin. :)

Nämä ovat niitä harvoja jotka eivät ole 7-Veljestä. Tämä lanka oli todella miellyttävä neuloa pehmeytensä vuoksi ja minun silmää nuo värit miellyttävät kovin. :)

Täällä residenssissäni odottaa päättelyä myös 4-5 paria sukkia, niistä lisää kun saan valmiiksi..

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei sinä, joka halajat kirjoittaa anonyymisti, en suosittele sitä edes kädenlämpöisesti. Pyydän nöyrimmiten sinua, kommentoijaa, kuittaamaan kommentin tunnistettavalla nimellä/nimimerkillä. :)