sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Tekeleet helmi-maaliskuun huitteilta ja langan jalostusmäärä tähän mennessä 2016.

Heippa!

Nyt sain vihdoin taas istuttua koneen ääreen lisäilemään tänne tuotoksia. Näköjään olen viimeksi julkaissut helmikuulta keväiset Zauberball-sukat, joten täältä pesee loputkin tuotokset tähän asti! :)

Nämä ovat Isoveli-langasta ja menivät kovaan tarpeeseen enolleni Ranskaan. Koko n. 44, puikot olivat 4-5, nyt en tarkkaan muista enää. Turkoosia ja tummaa sinistä. 

 Kuulin yllättäen, että ystäväni oli saamassa perheenlisäystä ja kaivoinkin hetivälittömästi vauvalankalaatikostani sukupuolineutraaleja värejä ja pistin virkkuukoukun heilumaan. Tuo peitto söi erilaisia pehmeitä akryylilankoja  189g ja siitä tuli huvittavasti hieman vänkyrä. :D Persoonallisuutta myös tuosta yhdestä kulmarei'ästä, taisin aikamoisella kiireellä virkata... :D Niin harvoin tullut virkattua mitään, että tälläinen isompi projekti loikin hetkellisen kriisin ranteeseeni, mutta onneksi vain hetkellisen. Nuo vauvan junasukat olivat kivaa vaihtelua, koska ennen en  ollut tainnut alpakkalangasta mitään neuloakkaan ja olinkin tuuminut mihin käyttäisin sieltä vauvanlankalaatikostani löytyvät muutamat kerät. Ihanan pehmeää lankaa ja ei pitäisi käsittääkseni kutittaa herkkää ihoa.


 Lankaa näihin upposi hieman yli kerä, eli 54g. Puikot taisivat olla 2mm.

 Sitten lankalaatikoiden siivousvimmassani tuijotin kahta hutiostoskerää keltaista Fugaa. Pääsiäinen kun on nurkan takana niin virkkasin kaksinkertaisesta langasta sitten tälläiset koristealuset ruokapöydällemme kasvin ja hedelmälautasen alle.


 Myös kaksi punaista kristallikalloa saivat alusensa telkkarimme vierestä, tässä harhaanjohtavasti kuvaus vielä ruokapöydällä.

 Nämä menivät ystävälleni, tämä kirjava Raggi-lanka on yksi minun lemppareitani kaikessa kummallisuudessaan. Paksua lankaa ja valmistuu nopsaan.

 Alkaa tämä väri jo käydä vähiin varastoissani vaikka syksyllä sitä sieltä aiemmin mainitsemastani Raggin alennusmyynnistä ostin 5 kerää hamstraushimoissani. :'D Säärystimet söivät 156g, eli puolitoista kerää.

VIHDOINKIN sain tekemispuuskan tätä huivia ajatellen, se oli lojunut keskeneräisenä viimesyksystä lähtien ja nyt vihdoin sen puikottelin valmiiksi. Malli on aika leveä tuubihuivi, joka menee löyhästi kaulani ympärille kahdesti. Lanka on Kungstgarn Hjerte Garnia sävyssä 001, menekki 129g, eli reipas yksi kerä. 


Sitten tuotokseen, josta sain erityisen hyvän mielen.

 Sain pyynnön tehdä eräälle aikaa sitten eläköityneelle käsityöopettajalle sukat iloa ja lämpöä tuomaan pyörätuolissa istuessaan. Teemaksi siis muodostui "Iloa väreistä" ja vapaat kädet saatuani tikuttelin tälläiset. Paljon värejä ja kuvioita. Palmikoita tuomassa parempaa istuvuutta ja kantapäässäkin on palmikoita.

 Koko n. 39-40, lanka 7-Veljestä ja puikkoina käytin 15cm 3mm alumiinisia. Langan menekki oli 226g.

 Ruusurivin taustalle ei mahtunut kolmatta ruusua, niin laitoin sinne karamelleja. Inspiraatiota hain mm. Kaffe Fassetin ihanista kirjoneulemalleista, pari koukeroa sieltä kurkistin ja muokkasin rankalla kädellä omaan käyttööni.

 Sain ihanaa palautetta näistä, että tuovat uuteen ympäristöönsä hymynkareita. Tuntui hirmuisen tärkeältä tehdä nämä.


Neulojallekin aikamoista väriterapiaa. Mielenkiinnosta laittelin tunteja ylös kuinka kauan vierähti tähän sukkapariin ja tuloksena oli  33,5h pelkkää "työaikaa". Tovin saa tikuttaa, mutta kun on kivaa ja merkityksellisen tuntuista tehtävää niin ei ajan kulua edes  huomaakaan.

Lisäksi tein avomiehelleni kotitossut, joista nyt ei ole kuvaa. Tuli ilmeisesti aika mieleiset, mistä olen tyytyväinen. :)

LANGAN JALOSTUS TÄHÄN MENNESSÄ 2016:

TAMMIKUU YHT. 1310g

HELMIKUU YHT. 613g

MAALISKUU 20.3. mennessä YHT. 760g

Lankojen hommailuista en niin ole pitänyt kirjaa, kassillisen olen tainnut myydä uusiin koteihin, mutta varmaan olen hommannutkin joitain keriä.. :D

-M

P.S Ei ole puikot tyhjillään tälläkään hetkellä.. Ilostuin eilen kun osasin tehdä tiimalasikantapään suoraan muistista, en tarvinnut enää ohjetta! :)

2 kommenttia:

  1. Ystäväni lisääntyi yllättäen-peitto on kyllä kähee! Ja sukat myös, väri aivan ihanuutta. En tiennytkä että se on virkattu, ennen kuin luin. (Noloa.) Ei musta oisi moisiin taideteoksiin. Jaksan nyt ja ikuisesti ihmetellä taitojasi. Oisi hiukkast upeeta itekii osata.

    MKS vai mikä se oli

    VastaaPoista

Hei sinä, joka halajat kirjoittaa anonyymisti, en suosittele sitä edes kädenlämpöisesti. Pyydän nöyrimmiten sinua, kommentoijaa, kuittaamaan kommentin tunnistettavalla nimellä/nimimerkillä. :)